Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Σωσάνα - Άννα Μάλλιου


Γεννήθηκα στα Ιωάννινα. Σπούδασα κλασική Φιλολογία στο Παν/μιο Ιωαννίνων, όπου και εργάστηκα ερευνητικά, ολοκληρώνοντας τις μεταπτυχιακές σπουδές μου. Καρπός της πολύχρονης έρευνας το βιβλίο μου με τίτλο: Η κριτική του Γ. Τραπεζούντιου στην Αριστοτελική και Πλατωνική φιλοσοφία.

Από το 1980 υπηρετώ στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ως καθηγήτρια φιλόλογος σε διάφορες θέσεις (Διευθύντρια Λυκείου Πωγωνιανής, υπεύθυνη Γραφείου σχολικού επαγγελματικού προσανατολισμού κ.τ.λ.) με πάθος, μεράκι για την παιδεία και διάθεση προσφοράς προς το σχολείο και τους μαθητές. Τα τελευταία χρόνια υπηρετώ σε Διαπολιτισμικό Λύκειο, όπου διδάσκω αρχαία ελληνικά και λατινικά σε μαθητές από 38 χώρες. Έχω στο ενεργητικό μου πλούσιο συγγραφικό έργο ως μέλος της Ηπειρωτικής Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών για την ηπειρώτικη λαογραφία και την πνευματική προσφορά των γυναικών της Ηπείρου. Έχω δυο γιους, το Γιάννη και το Μιχάλη.

Για τις δημοτικές εκλογές της 7η Νοεμβρίου 2010 στηρίζω την παράταξη «Άγιος Δημήτριος-Η πόλη μας» με τον επικεφαλής υποψήφιο Δήμαρχο Τάσο Αυρηλιώνη, έναν άνθρωπο μακριά από κόμματα, χωρίς εξαρτήσεις και δεσμεύσεις, έναν άνθρωπο μέσα από την κοινωνία της πόλης, έντιμο, καθαρό, οικογενειάρχη που έχει δώσει δείγματα γραφής με την ως τώρα παρουσία του στα δημοτικά πράγματα. Έναν άνθρωπο αεικίνητο που έχει την τόλμη να κάνει τομές με γνώμονα το καλό της πόλης του Αγίου Δημητρίου.


Εδώ και ενάμιση περίπου χρόνο η πατρίδα μας βιώνει τη μεγαλύτερη μετά το 1950 οικονομική κρίση, αποτέλεσμα κακής διαχείρισης των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων των δυο μεγάλων κομμάτων εξουσίας ( καθεστωτική αντίληψη, υπερβολικός δανεισμός, διόγκωση δημόσιου τομέα, φαινόμενα διαφθοράς και διαπλοκής).
Οι πολίτες πλέον γυρίζουν την πλάτη στα κόμματα, στους επαγγελματίες πολιτικούς, στην οικογενειοκρατία, στα τζάκια. Αναζητούν ανθρώπους μέσα από την κοινωνία και όχι από τον κομματικό μηχανισμό, ανεξάρτητους και με διάθεση να προσφέρουν στα κοινά, χωρίς να περιμένουν να πάρουν το πολυπόθητο χρίσμα από τα κομματικά γραφεία.
Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι ο Αναστάσιος Αυρηλιώνης, επικεφαλής της παράταξης  «Άγιος Δημήτριος- Η πόλη μας» και υποψήφιος Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου. Έντιμος, μακριά από κόμματα, χωρίς εξαρτήσεις και δεσμεύσεις, καθαρός, αεικίνητος, με όραμα για μια πιο ανθρώπινη πόλη με λιγότερο τσιμέντο και περισσότερο πράσινο, τολμηρός που έχει τη δύναμη να κάνει τομές με γνώμονα το καλό της πόλης του Αγίου Δημητρίου.
Η ώρα του χρέους πλησιάζει συνδημότες, τα προβλήματα του δήμου τρέχουν και δεν έχουν χρώμα, στηριχτείτε στις δικές σας δυνάμεις, απαλλαγμένοι από κομματικές αγκυλώσεις και ψηφίστε ανεπιφύλακτα τον ανεξάρτητο υποψήφιο Δήμαρχο Αναστάσιο Αυρηλιώνη για να γίνει το όραμά του πραγματικότητα, για έναν Άγιο Δημήτριο, πιο ανθρώπινο, περισσότερο ποιοτικό, περισσότερο πράσινο.
Το σύνθημά μας είναι «όλοι μαζί με όραμα και τόλμη» «Καθαρά πρόσωπα-καθαρά χέρια» 

Η υποψήφια δημοτική Σύμβουλος

Σωσάνα- Άννα Μάλλιου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου